Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори. Централната

...
Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори. Централната
Коментари Харесай

Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори

Започва предизборната акция за втория тур на президентските избори. Централната изборна комисия разгласи дефинитивно резултатите от вота за държавен глава. В неделя - 21 ноември, ще се явят кандидат-президентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева.

Предизборната акция ще завърши 24 часа преди изборния ден.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова разгласи:

„ На създадените на 14 ноември избори няма определени президент и вицепрезидент на републиката, защото в гласуването не са взели участие повече от половината гласоподаватели и никой от претендентите не е получил повече от половината действителни гласове “.

Когато никой от претендентите в изборите за президент и вицепрезидент не е определен на първия тур, ЦИК дефинира първите две кандидатски листи, получили максимален брой гласове, и насрочва нов избор.

Нейкова оповести имената на претендентите, които отиват на балотажа.

„ Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова, издигнати от предприемчив комитет, получили 1 322 385 действителни гласове, и Анастас Георгиев Герджиков и Невяна Михайлова Митева-Матеева, също издигнати от предприемчив комитет, получили 610 862 действителни гласове. Новият избор за президент и вицепрезидент на републиката да се създаде на 21 ноември. “

По закон ЦИК оповестява резултатите от президентските избори и афишира имената на претендентите сред които ще се създаде нов избор в период не по-късно от 48 часа от оповестяване на изборния ден за завършен.

Намерението на комисията беше това да се случи по-рано денем през вчерашния ден, само че една от районните изборни комисии – тази в Пловдив-град, не беше донесла до вечерта документите си за повторното въвеждане на данните, което се прави наложително.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР