Започва почистването на незаконното гето в столичния район Лозенец. След

...
Започва почистването на незаконното гето в столичния район Лозенец. След
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев: Новосформираното гето в район “Лозенец” ще бъде премахнато

Започва почистването на противозаконното гето в столичния регион Лозенец. След сигнал на жители, че в няколко незавършени жилищни здания са се самонастанили жители, които основават редица проблеми на живеещите в съседство, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев отиде на място и се срещна с хората от региона.

" Гражданите, с които се срещнах, се оплакаха от систематичен тормоз, обири и похищения, породени от новите им съседи, които нямат право да употребяват невъведени в употреба здания и живеят в тях без електричество и течаща вода. Инвеститорите в жилищните здания са бездействали и по тази причина се е стигнало дотук. Оказва се, обаче, че казусът е доста по-голям. Незаконни жители има в още 7 здания в комплекса. С жителите и представители на Министерство на вътрешните работи направихме оглед на изоставените жилищни здания. Те не бяха заградени или обезопасени. Превърнали са се в сметища с рискови шахти и нападателни бездомни кучета. Представителите на Министерство на вътрешните работи, с които обърнахме внимание на казуса, си влязоха в ролята и направиха инспекции на самонастанилите се лица, които са трансформирали незавършения комплекс в гето. “, разяснява Георгиев.

Шефът на градския парламент изиска незабавна инспекция на собствеността на постройките от районния кмет на Лозенец Константин Павлов (известен като Комитата, определен от листа на Демократична България - б.р.), който има пълномощия да направи инспекции, да разпореди обезопасяване на постройките и да санкции притежателите за проявената от тях безнаказаност. „ Очаквам незабавна реакция от кмета на региона. Не мога да си обясня бездействието му до този миг. По предписание на заместник-кмета по екология Десислава Билева Оперативна програма " Екоравновесие " направиха инспекция за бездомните кучета в региона, които са тормозили децата и техните родители. “, уточни още Георги Георгиев.

" Благодаря на жителите, които се обърнаха към нас, настояванията им са рационални и по тази причина реагирахме незабавно с Министерство на вътрешните работи. Ние вършим всичко по силите си, с цел да е ясно, че общината няма да разреши такова безсрамие в 21 век. ", спомагателни Георгиев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР