Започва пилотният проект на Европейския съюз за дигитално данъчно образование

...
Започва пилотният проект на Европейския съюз за дигитално данъчно образование
Коментари Харесай

Започва програма за данъчно обучение в ЕС

Започва пилотният план на Европейския съюз за цифрово данъчно обучение за млади европейци /TAXEDU/, оповестиха от Национална агенция за приходите. Проектът е самодейност на Европейския парламент, Европейската комисия и се осъществя с присъединяване на 16 данъчни администрации от Европейски Съюз, в това число България.

Целта на просветителната стратегия е повишение на фискалната просветеност на младите, посредством потребление на съвременни информационни канали и надлежно намаляването на данъчните измами и избягването на налози в цяла Европа в дълготраен проект, прецизираха от Национална агенция за приходите.
За задачите на плана е основан порталът TAXEDU, наличен на http://europa.eu/taxedu. На интернет страницата консуматори от цяла Европа могат да видят интерактивни образователни материали, микромодули, свързани с данъчни тематики и интерактивна игра, представяща данъчни въпроси по един занимателен и прелъстителен метод. Материалите са ориентирани към три възрастови групи - деца на възраст сред 9 и 12 години, тийнеджъри на възраст сред 13 и 17 и по-големи младежи. Порталът предлага и спомагателни запаси в помощ на учителя, предопределени за тези, които желаят да вкарат тематиката в образователните си часове. Съдържанието на материала се предлага на всички публични езици на Европейски Съюз, в това число и на български, показаха от Национална агенция за приходите.

Като част от възприетата политика в цяла Европа за нуждата от данъчно обучение за младите, Национална агенция за приходите осъществя просветителната си стратегия "Влез в час с налозите " от 2013 година. В рамките на плана данъчни лектори водят образователни часове в междинните учебни заведения в цялата страна, като се срещат с над 25 000 възпитаници годишно. От 2016 година приходната организация добави изцяло нов съставен елемент към плана си. Това са онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са налични гратис за всички онлайн консуматори на www.vlezvchas.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР