Започва първият етап от тестовете на тол системата за таксуване

...
Започва първият етап от тестовете на тол системата за таксуване
Коментари Харесай

Започват първите тестове на тол системата

Започва първият стадий от тестванията на тол системата за таксуване на тежкотоварния трафик у нас. Първоначално няма да се залага на действително събрани данни, а на симулации.

В системата са заложени 10 800 км пътища от републиканската пътна мрежа и цените от отчета на Световната банка. Превозвачите не са съгласни с плануваните параметри и упорстват за среща с премиера, понижение на таксите, по-дълъг тестов интервал и изключване на второстепенните пътища от обсега на системата.

Регионалното министерство възнамерява тол системата да проработи на 16 август. Дотогава по пътищата би трябвало да бъдат инсталирани 420 портални рамки, които автоматизирано да пресмятат таксите за миналите камиони и рейсове.
 Превозвачи желаят среща с премиера поради въвеждането на тол системата Превозвачи желаят среща с премиера поради въвеждането на тол системата
Превозвачи желаеха незабавна среща с премиера Бойко Борисов, поради новата тол система, която започва пробно на следващия ден. Те упорстват за по-ниски т...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР