Започва основният ремонт на транспортния тунел към кв. Люлин“,, съобщи

...
Започва основният ремонт на транспортния тунел към кв. Люлин“,, съобщи
Коментари Харесай

Започва основният ремонт на транспортния тунел към кв. „Люлин“

Започва главният ремонт на транспортния тунел към кв. „ Люлин “,, заяви зам.-кметът на Столична община Ангел Джоргов.

От своето създаване преди повече от 30 години досега тунелът към „ Люлин “ не е ремонтиран главно. Строителните действия включват работа по тунелната структура, входно-изходните рампи, отводнителна система и хидроизолацията. Ще бъдат построени нови настилки, вентилация, осветяване, ограничаваща система и видеонаблюдение. В сектора построяваме и напълно нов релсов път и контактна мрежа, сподели още Ангел Джоргов.

На 21 юли (четвъртък) ще бъде спиряно придвижването на трамвай №8, който минава през тунела, а от 25 юни (понеделник), придвижването на коли ще се прави в двете посоки в северното платно. За момента придвижването на коли няма да се стопира напълно, само че прекосяването през тунела ще е мощно затруднено. Затова апелирам жителите, които пътуват по това направление, да употребяват различни направления като главният е бул. „ Сливница “, добави Джоргов. Пълно затваряне на тунела може да се наложи при построяването на новата обшивка на тавана на тунела. За времето на ремонта се разкрива краткотраен рейс ТМ8, той ще замества трамвай №8 и ще бъде с неговия период на придвижване. Автобус №56 ще стопира на ухото на трамвай №10 на бул. „ Ал. Стамболийски “.

По график през есента ще бъде възобновено трамвайното придвижване, а доникъде на февруари трабва да приключат всички строителни действия.

От 23 юли (събота) стартира и пренареждането на настилки по бул. „ Цар Освободител “ в обсега на Зона 4 от централна градска част. По план паважната настилка – жълти павета и гранит, които са в неприятно положение, ще бъдат пренаредени. На първия стадий от ремонта ще бъде затворен за придвижване бул. „ Цар Освободител “ в сектора от бул. „ Васил Левски “ до постройката на Българска академия на науките. Използваме летните месеци с по-малък трафик, като различен маршрут е прекосяването през ул. „ Оборище “, добави още Джоргов.

Снимки Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР