Започва монтирането на нови климатици в 272 домакинства, които кандидатстваха

...
Започва монтирането на нови климатици в 272 домакинства, които кандидатстваха
Коментари Харесай

Започна подмяната на старите печки с климатици в „Меден рудник“ и „Долно Езерово“

Започва монтирането на нови климатици в 272 семейства, които аплайваха по плана на Община Бургас за безвъзмездна замяна на старите печки на дърва и въглища с нови екологични уреди в „ Меден рудник “ и „ Долно Езерово “.

Общо 524 климатика ще бъдат инсталирани в домовете на утвърдените по плана претенденти. В подмяна на това те ще предадат старите печки на твърдо гориво, които генерират огромно количество фини прахови частици във въздуха. Новите уреди имат 5 години гаранция и се инсталират също гратис.

От идната седмица следва да стартира подписването на договорите с утвърдените семейства по плана, които са кандидатствали за отоплителни уреди на пелети. Подписването на договорите ще се прави на две места – в квартал „ Долно Езерово – в читалището, и в комплекс „ Меден рудник “ – в постройката на териториалната дирекция.

Подмяната на старите отоплителни уреди, ползващи дърва и/или въглища с нови отоплителни еко-уреди се реализира по план BG16M1OP002-5.003-0003 „ Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. „ Долно Езерово “, гр. Бургас, по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ и се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет на Република България.

Процедурата за подаване на документи по плана ще е отворена до 18.07.2022 година Тя дава опция да аплайват жители от кв. „ Долно Езерово “, кв. „ Лозово “, комплекс „ Меден рудник “ – зони А, Б, В и Районен център, комплексите „ Славейков “, „ Изгрев “ и „ Зорница “.

Образците на заявките са оповестени на страницата на Община Бургас: Проект „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас“ | Община Бургас (burgas.bg).

Попълнените документи се подават всеки работен ден от 8:30 часа до 17:00 часа в центровете за административни услуги в кварталите и комплексите на следните адреси:

за кв. „ Долно Езерово “ – ул. „ Захари Зограф ” № 75 Д;

за к-с „ Славейков “ – ж.к. „ Славейков ” до бл. 49;

за к-с „ Изгрев “ и к-с „ Зорница “, бл. 47 южно крило;

за ж.к. „ Меден Рудник “ – ж.к. „ Меден рудник ” до бл. 426;

за кв. „ Лозово “ – ул. „ Ястребино ” № 18.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР