Започва изграждането на многофункционалната спортна зала в Троян. Веднага щом

...
Започва изграждането на многофункционалната спортна зала в Троян. Веднага щом
Коментари Харесай

В Троян започва изграждането на многофункционалната спортна зала

Започва построяването на многофункционалната спортна зала в Троян. Веднага щом атмосферните условия разрешат, ще бъде даден старт на строително-монтажните работи по стадий 1 - създаване на трафопост и външно електрозахранване 20 КW “, и стадий 2  - външна канализация и подпорна стена, които ще се осъществят по едно и също време, заяви инж. Николай Райковски, шеф на Дирекция „ Строителство “ в Община Троян.

Вече е издадено строително позволение за етапно осъществяване на обекта. Има подписани контракти за осъществяване на първи и втори стадий, строителен и авторски контрол.

Общата стойност на строително-монтажните работи по трите стадия възлиза на близо шест милиона лв..

За стадий 3 „ Многофункционална спортна зала “ се работи по подготовката на  обществена поръчка за избор на реализатор. 

Райковски напомни, че от няколко години Община Троян се стреми да притегли средства от разнообразни източници, с цел да финансира построяването на многофункционална спортна зала в града.  За първа и втора фаза са предоставени 500 хиляди лв. от кабинета „ Борисов “.

Кметът на общината е изпратила искане за финансиране до министъра на финансите за построяването на трета фаза още през януари. Очакванията са средствата да бъдат обезпечени при актуализацията на бюджета от Фонда за капиталови действия на общините. 

На територията на община Троян към този момент има регистрирани 24 спортни клуба, с над 800 състезатели, огромна част от които са деца. Реализирането на обекта е от огромна значимост за града, защото съществуващата сега спортна конструкция не може да отговори нито на потребностите на повишения брой интензивно спортуващи, нито на актуалните условия за осъществяване на национални и интернационалните надпревари, добави Райковски. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР