Започнахме още от края на февруари контролирано да освобождаваме обеми

...
Започнахме още от края на февруари контролирано да освобождаваме обеми
Коментари Харесай

Нено Димов: Трябва да решим устойчиво проблема с благосъстоянието на хората

Започнахме още от края на февруари следено да освобождаваме размери от язовири. Снощи бях при язовир Тича. Много внезапно понижа притока към язовира от през вчерашния ден. Нивото на язовира беше поддържано доста високо, само че съгласно мен би трябвало да се поддържа на по-ниско. Няма да има преливане на язовира. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Контролираме 190 язовира в страната. Към нощес имаше 5 проблематични язовира. Като споделям "проблемни " имам поради с лек прилив. Не може да се каже, че на всички места е идентична обстановката, това което аз видях е напълно леко повишение на водата. Всички, които носят отговорност за съответните язовири, би трябвало да ги почистват. Животът и здравето са най-важни. Не е значимо дали даден язовир ще бъде даден на концесия, а поддръжката му ", добави той по тематиката за язовирите.

"Проверки в Банско се вършат непрекъснато, Прокуратурата е направила над 10, в този момент следва още една. Това несъмнено е тяхно обвързване, щом има сигнали. Няма нарушавания, има леки грешки, които би трябвало да бъдат изменени ", съобщи Димов по тематиката за втори въжен превоз в Банско.

"Има отговорности, които са ясно разграничени. Отговорностите на министерството са свързани със следенето за ниско наличие на сяра и пепел в горивата, с цел да се понижат нездравословните излъчвания във въздуха. Ще има сделки с КАТ и инспекции на колите за сяра и пепел, в това число и в другите градове отвън София ", добави министърът на околната среда за качеството на въздуха.

"Тези, хора, да вземем за пример в Бояна, които могат да си разрешат да си купят чисто гориво, няма от кое място. Това е и една от измененията, които планираме. Проблемите с околната среда са и проблемите с бедността. Трябва да решим стабилно казуса с благосъстоянието на хората ", счита Димов

"В България се рециклират 40 % от битовите боклуци.София е най-големият град, с компликации, имаме прогрес с пластмасата ", приключи Нено Димов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР