Започнаха записванията за единствения международен музикален конкурс Wings for stars“,

...
Започнаха записванията за единствения международен музикален конкурс Wings for stars“,
Коментари Харесай

Време е за полет на звезди

Започнаха записванията за единствения интернационален музикален конкурс „ Wings for stars “, основан в България. Това е третото издание на състезанието, който е част от календара на Mинистерството на културата и окрилява музиканти от целия свят да разпростират креативните си заложби. Този конгрес е доста добър трамплин за всеки, устремил се към небеса в музиката. За присъединяване в състезанието, е нужно да изпратите видео със свое осъществяване, записано особено за състезанието, в което свирите или пеете едно или две творби. Не се одобряват записи от концерти или участия в други състезания. 
Wings for stars е първият по рода си в България, който дава опцията за критика. Нея участниците получават от журито, състоящо се от 12 невероятни музиканти – преподаватели и настоящи реализатори, към този момент оставящи своя отпечатък на музикалната българска и интернационалната сцена - Венци Благоев – тромпет, Калоян Куманов, Божидар Божилов - оперен бас, гъдуларката Христина Белева, Юлия Ненова, пиано, Недко Царев, един от най-хубавите гайдари в България и др. 
Конкурсът е в два раздела – за експерти и непрофесионалисти, като има три съществени категории: инструментална, вокална и българска национална инструментална музика. Специалностите са националните принадлежности – дудук, гайда, гъдулка, тамбура, като могат да вземат участие и национални камерни групи; инструментална музика –  пиано, акордеон, струни лъкови, дървени духови, медни духови и ударни. Тази година има две нови специалности - медни духови принадлежности и акордеон. В категория вокална музика има вокални ансамбли, хорове, поп, национално пеене, рок, мюзикъл и опера, а от предходната година е включена и компетентност бийтбокс.
Сред премиите има сесии в професионални звукозаписни студия, фотосесии, стипендии и материални награди, а всички лауреати получават грамоти за присъединяване и медали. 
Миналата година в състезанието се включват участници от задгранични страни -  Полша, Китай, Япония, Америка, Словакия и Германия и Кипър. 
Една от забавните награди е тази на публиката - осъществяванията се разгласяват в интернет и видеото с максимален брой лайкове получава премията.
Друга любопитна премия е " Instagram star ", която не е обвързана с присъединяване в състезанието и също се дефинира от броя лайкове и споделяния в обществената мрежа Инстаграм.
Който желае да научи повече и да взе участие в състезанието, може да влезе в сайта му и да кандидатства бързо, тъй като до 31 март вървят ранни записвания, които са с 20% отстъпка от цената за присъединяване. Записванията са до 10 май, след което стартира журирането и до началото на юни се изнасят резултати за наградените.

Конкурсът набира спомоществователи и спонсори за да може да даде на наградените най-хубавите и потребни за бъдещето им награди - висококачествена музикална инсталация, записване на видеоклипове и още. За да станете сътрудник на начинанието, пишете на имейл адрес [email protected] или се свържете с създателите на фондация " Полет на Звезди "  Мария Хубенова (+359 878 883730) и Глория Керемедчиева (+359878457166).
Последвайте и харесайте страницата на състезанието във Facebook!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР