Започнаха снимките на една от най-мащабните до момента телевизионни продукции

...
Започнаха снимките на една от най-мащабните до момента телевизионни продукции
Коментари Харесай

Започнаха снимките на новия сериал на БНТ Войната на буквите

Започнаха фотосите на една от най-мащабните досега телевизионни продукции в Българска национална телевизия - „ Войната на буквите “, като лентата е част от филмопроизводството на публичната телевизия.

„ Войната на буквите “ беше утвърден предходната филмовата сесия на Българска национална телевизия, а единствено няколко месеца по-късно фотосите към този момент започнаха. Производството на телевизионно кино, отдадено на историята ни, е наложително и се гордея, че следващата година точно в ефира на публичната телевизия феновете ще гледат не просто българска продукция на международно равнище, a филм за историческото ни благосъстояние, какъвто не е юридически от десетилетия. “, сподели генералният шеф на Българска национална телевизия, Емил Кошлуков.

12-серийният филм е осъществен по международни стандарти, с най-актуалната сега кинотехника. Специалните резултати са изпълнени от холивудското студио, потвърдено в целия свят - World Wide Effects. Това е единственият български сериал, осъществен с партньорство сред кино компания „ Ню Бояна Филм Студиос “ и Българска национална телевизия и е първата сходна продукция от повече от 30 години.

Средновековната драма „ Войната на буквите “ споделя историята на най-младия наследник на цар Симеон – Баян, който търси тайната на изгубените антични български букви. Действието се развива в последните дни от живота на Симеон Велики и месеците след гибелта му, когато българското царство е разкъсвано от политически интриги и прави опити да се откъсне от въздействието на Константинопол. Историята е забулена в доста тайнственост, сцените и сюжетът са непредвидени, а всички герои във кино лентата са захласнати от концепцията за силата.

Режисьори на сериала „ Войната на буквите “ са Виктор Чучков и Зоран Петровски, а изпълнителен продуцент е Габриел Георгиев. Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. В основните функции феновете ще видят Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Деян Донков, Валентин Танев, както и младите артисти Даниел Върбанов и Климентина Фърцова. Вече няколко месеца тече подготовката на декорите и костюмите, посредством които ще се пресъздаде живота в Преслав и Константинопол през 10-и век.

„ Екипът ни желае да направи един актуален взор към предишното. Чрез актьорската игра и посредством метода на снимане ще успеем да създадем сериала елементарно наличен за аудиторията и ще разкажем историята в дълбочина “, показа режисьорът Виктор Чучков.

„ Действието се развива на фона на политически интриги, борби за превъзходство, опити за избавяне на мира сред Константинопол и Преслав. Разглеждаме една догадка, която от ден на ден набира скорост, че сме имали антична книжовност, че кирилицата е по-стара от глаголицата и е основана въз основата на античните български руни. Искаме да разкажем средновековна история отвън канона, без табута или възторг “, сподели сценаристът Теодора Маркова.



Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия





























Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР