Започнаха разговорите между БСП и Има такъв народ за съдебната

...
Започнаха разговорите между БСП и Има такъв народ за съдебната
Коментари Харесай

БСП и ИТН разговарят за съдебната реформа и борбата с корупцията

Започнаха диалозите сред Българска социалистическа партия и " ИТН " за правосъдната промяна и битката с корупцията. Двете политически сили ще обсъдят и целите си във външна политика. Срещата се организира в Народното заседание. 

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че социалистите и Има Такъв Народ са постигнали единодушие за осем целта в областта на стопанската система.  " Искаме транспарантно всеки ден да отчитаме пред българското общество по какъв начин вървят договарянията с Има Такъв Народ по цели, по политики, върху които да стъпи едно бъдещо постоянно държавно управление. Вчера имаше среща на експертната група по стопанска система. Стигнахме до единодушие и поддръжка от страна на сътрудниците от Има Такъв Народ за осем целта, на които ние като коалиция държим през годините и сме се опитвали в предходни събрания да внасяме тези цели ", сподели Нинова. " Разговорите ще продължат, тъй като тематиката е доста всеобхватна. Първо - страната да не се отдръпва от основни браншове, а да се ускори нейната роля на регулатор и асистент. Тук единствено ще посоча образеца с ББР, постигнахме единодушие тя да не се приватизира, а да се преструктурира ", добави тя.

" Намаляване на лицензионни разрешителни режими, които са в тежест на дребните и междинни компании ", регистрира още един приоритет водачът на Българска социалистическа партия. " Трето - правене на национална карта " Образование и стопанска система ". Тя да е както национална, по този начин и районна за потребностите от фрагменти на българските компании. Четвърто - понижаване на районните разлики. Пето за общините - постигнахме единодушие част от налозите да остават разполагаем на общините ", изброи тя.

В бранш " енергетика " ръководителят на Българска социалистическа партия сподели, че с " ИТН " са се разбрали, идващото постоянно държавно управление да внесе искане пред Брюксел за удължение на периода на работа на " Мини Марица-изток ", както и за опазване на нуклеарната енергетика. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР