Започнаха преговорите между Русия и Украйна в Истанбул. Турция очаква

...
Започнаха преговорите между Русия и Украйна в Истанбул. Турция очаква
Коментари Харесай

Започнаха преговорите между Русия и Украйна в Истанбул

Започнаха договарянията сред Русия и Украйна в Истанбул . Турция чака срещата на делегациите на Руската федерация и Украйна в Истанбул да бъде от изгода за преговорния развой и е подготвена да провежда среща сред президентите на двете страни Владимир Путин и Володимир Зеленски . Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, обръщайки се към участниците в делегациите от работния си кабинет в двореца " Долмабахче " посредством видеоконферентна връзка, представен от ТАСС.

" Добре пристигнали в Турция и нашия Истанбул. За нас е наслаждение да Ви приемем в подобен сериозен миг, Вие положихте огромни старания от името на вашите страни. Конфликтът (в Украйна) е доста объркващ за нас като ваш другар и комшия. От самото начало на рецесията, ние положихме откровени старания на всички равнища и се опитахме да съблюдаваме условията за другарството, добросъседството и интернационалното право.Ние демонстрирахме обективен метод, който пази и зачита правата на двете страни във всички платформи, където имаме глас ", сподели турският водач.

Ердоган изрази вяра, че в случай че има прогрес на срещата в Истанбул, етапа на договарянията сред Русия и Украйна може да доближи до идващия стадий. " Напредъкът, който ще постигнете в договарянията, също ще Ви разреши да преминете към идващия стадий - контакт на равнище водачи. Ние също сме подготвени да проведем такава среща ", надява се турският президент.

Ердоган разгласи готовността на страната си да способства за преговорния развой сред Русия и Украйна.

Прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков преди този момент не изключи опцията за осъществяване на среща сред Путин и Зеленски, само че означи, че тя би трябвало да бъде готова, с цел да има резултати.
 Паузата в спора сред Русия и Украйна е за прегрупиране на силите
Паузата в спора сред Русия и Украйна е за прегрупиране на силите

Според полк. Димитър Недялков плаващите мини в Черно море надали са опасност за сигурността ни

От известие на ТАСС стана ясно, че съветският предприемач Роман Абрамович също се намира в Истанбул . По-рано бе обявено, че той също е зает с преговорния развой, както и

Непосредствено след началото на двустранните руско-украински диалози, бе обявено, че ръководителите на двете делегации - Владимир Медински (от съветска страна) и Давид Арахамия (от украинска страна)

На 10 март Турция провежда Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба в коридорите на дипломатическия конгрес в Анталия.

Първият кръг от договаряния сред Руската федерация и Украйна се организира на 28 февруари в Гомелска област на Беларус, след което срещата продължи пет часа. По-късно се организираха още два кръга лице в лице, както и голям брой срещи в онлайн формат, само че до момента не е регистриран на практика никакъв прогрес, макар, че и Турция, и Израел декларират за единодушие по някои съществени точки - най към този момент за бъдещия неутралитет на Украйна.

Според наблюдаващи главният проблем са териториалните искания на Русия, които се смятат за безусловно неприемливи от украинската страна.
 Руската и украинската делегации са към този момент в Истанбул
Руската и украинската делегации са към този момент в Истанбул

Минималната задача на Киев е да " реши филантропичните проблеми "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР