Започнаха консултациите при президентаПрезидентът Румен Радев започна консултации с парламентарно

...
Започнаха консултациите при президентаПрезидентът Румен Радев започна консултации с парламентарно
Коментари Харесай

Румен Радев: Към ГЕРБ се гледа с голяма надежда

Започнаха консултациите при президента

Президентът Румен Радев стартира съвещания с парламентарно показаните партии за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание. Той одобри представители на най-голямата парламентарна група – ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

„ Вярвам, че осъзнавате, че това е една голяма отговорност, тъй като страната ни е в тежка политическа, социално-икономическа рецесия. Към първия мандатоносител се гледа с огромна вяра за сформиране на държавно управление, което да може да поеме отговорност в тези сложни времена “, обърна се президентът към Десислава Атанасова, Костадин Ангелов, Томислав Дончев, Даниел Митов, Деница Сачева и Делян Добрев, предава .

Той изиска от тях да споделят оценката си за вероятността за сформиране на такова държавно управление и с кого, както и на какъв стадий се намират договарянията с другите политически сили.

„ Съставянето на държавно управление е значимо освен, с цел да има страната ни постоянно ръководство, само че и да се подсигурява живота на 48-ото Народно заседание, което има да свърши голям по размер работа “, сподели още Румен Радев.

„ Разбирайки своята отговорност и в осъществяване на конституционните разпореждания сме тук, с цел да проведем тази консултация по въпросите, които Вие поставихте, свързани с бюджета, Плана за възобновяване, множеството рецесии, модернизацията на армията и други тематики, които стоят пред българското общество “, сподели от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ Българският парламент към този момент действа и се организират чувания. Днес има доста дълъг спор по Плана за възобновяване и резистентност и план на решение, който ПГ на ГЕРБ-СДС внесе. Той е обвързван с всички закони, които безусловно съгласно нас би трябвало Народно събрание да одобри, тъй че да могат да се осъществят задачите на Плана. Най-важната цел е да се осъществят финансовите доходи от това “, изясни Атанасова.

По тематиката за бюджета тя уточни, че едно от главните провокации ще бъде идната зима и приходите на хората.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР