Започнаха консултациите на президента Румен Радев със седмата по големина

...
Започнаха консултациите на президента Румен Радев със седмата по големина
Коментари Харесай

Последни консултации: Президентът се среща с Български възход

Започнаха консултациите на президента Румен Радев със седмата по величина парламентарна мощ „ Български напредък “, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на консултациите измина към този момент месец, предоставих задоволително време на парламентарните партии

да излязат от конфронтационната реторика на изборите и да намерят рационален консенсус за сформиране на кабинет, само че не виждам резултат в тази посока. Това сподели президентът Румен Радев на консултациите с представители на  парламентарната група „ Български напредък “.

Срещата със седмата по величина парламентарна мощ е последната

в границите на консултациите на президента с партиите от 48-ото Народно заседание, преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление, да се занимава с проблемите, които директно касаят българските жители ,

да се концентрира върху проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност, попълването на персоналния състав на органи с изминал мандат и други значими проектозакони, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс, уточни Радев. Дали това е главният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият спор за наименованието на закона, надълбоко се колебая, добави той.

На срещата президентът чака да чуе оценката на " Български напредък "

за опцията този парламент да излъчи управническо болшинство и кабинет, за дневния ред на Народното събрание и какви ограничения за излизане от рецесията биха подкрепили.

За нас диалозите и напъните за сформиране на кабинет са основополагащи, тъй като оправи ли се с тази задача ,

Народното събрание ще има задоволително време както за промени в Изборния кодекс, по този начин и за решаването на проблемите на българските жители. Това сподели Стефан Янев, ръководител на ПГ " Български напредък ", по време на консултациите при президента Румен Радев.

От „ Български напредък “ на „ Дондуков “ са водачът на партията и на парламентарната група Стефан Янев, Виолета Комитова, Георги Самандов, Григор Захариев.

Консултациите започнаха на 26 октомври с най-голямата парламентарна мощ - ГЕРБ-СДС. След това президентът се срещна с " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и „ Демократична България “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР