Започнаха есенните празници на селата от община Мездра. След като

...
Започнаха есенните празници на селата от община Мездра. След като
Коментари Харесай

Село Крета ще отбележи празника си с фолклор

Започнаха есенните празници на селата от община Мездра. След като предходната неделя честваха в Ослен Криводол, тази събота /23 ноември/ е ред на друго малко село – Крета. По традиция жителите и гостите на селото се събират на обща софра, с цел да покажат своята взаимност за положителното на селото. Ще бъде приготвена курбан супа от майстора готвач Борислав Ангелов, ще има и скара.
За положителното въодушевление на всички присъстващи ще се погрижат от фолклорен отбор "Мездра " и оркестър. Като посетители на празника се чакат кметът Иван Аспарухов, ръководителят на общинския съвет в Мездра Яна Нинова, кметове на кметства и кметски наместници, както и спонсорите подкрепили за разноските по тържеството. Иван Аспарухов ще показа публично кметският наместник на селото Виолета Панова, за която това ще бъде трети мандат.
Веселбата ще продължи до късно вечерта с кръшни хора, на които ще се заловен пристигналите от цялата страна кретчани, жителите на селото, гостите и танцьорите от Ансамбъл „ Мездра”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР