Започнаха дисциплинарни проверки срещу 14 граничари за трафик на хора.

...
Започнаха дисциплинарни проверки срещу 14 граничари за трафик на хора.
Коментари Харесай

Започнаха дисциплинарни проверки срещу 14 граничари за трафик на хора

Започнаха дисциплинарни инспекции против 14 граничари за трафик на хора. Това съобщи пред Българска национална телевизия основен комисар Росица Димитрова, шеф на Групово дело " Гранична полиция ".

Проверките са формирани след отчет на инспектората към Министерство на вътрешните работи. Проверяваните чиновници са от Бургас, Елхово и Малко Търново.

" След отчета от съответната инспекция ще преценява какво ще следва ", съобщи гл. комисар Димитрова.

32-годишният младши контрольор Петър Бъчваров, който беше погубен след пукотевица от турската страна на границата, ще бъде заровен през днешния ден в униформа на " Гранична полиция " по молба на родителите му.

Димитрова удостовери, че са открити гилзи на българска територия на мястото, където е погубен граничния служител на реда. Те са приобщени към формираното по случая досъдебно произвеждане.

В нощта на убийството на Петър Бъчваров сътрудниците му са предотвратили 123 опита за прекосяване на границата. През миналата нощ са предотвратени към 130 опита, сподели още основен комисар Димитрова.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи е одобрило предлагането на " Гранична полиция " за увеличението на щата на дирекцията с 1260 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР