Започнаха директните избори за съвети на 18 градски области в

...
Започнаха директните избори за съвети на 18 градски области в
Коментари Харесай

Избори за съвети на градските квартали в Хонконг


Започнаха директните избори за препоръки на 18 градски области в Хонконг, като 1090 души се кандидатираха за 452 места, оповестява Ройтерс. Областните препоръки се занимават с въпроси на регионално равнище, като превоз и комунални услуги. Рекордни 4,1 милиона души са регистрирани като гласоподаватели. Повече от 600 изборни секции ще работят сред 7.30-23.30 локално време.

Медиите оповестяват, че към 8.30 ч. към този момент са дали своят вот към 158 хиляди регистрирани гласоподаватели, което е 3.82% от общия брой. Избирателната интензивност в първия час след началото на гласуването беше три пъти по-висока, в сравнение с при сходни избори през 2015 година Това се случи на фона на слуховете в мрежата, че секциите могат да се затворят в 10.30 заради „ изключителното състояние “. Местната изборна комисия обаче бързо излезе с изказване, изяснявайки, че при положение на изключителна обстановка гласуването на избрана изборна секция ще бъде обновено в границите на 90 минути или разсрочено за 1 декември. Въпреки това, доста гласоподаватели, най-вече младежи, желаят да гласоподават допустимо най-скоро.

Изборите, които се организират на фона на шестия месец на антиправителствените митинги, се смятат като барометър за поддръжката на антиправителственото придвижване и властта на ръководителя на администрацията на Хонконг Кари Лам.

Според вестник South China Morning Post, с цел да се подсигурява сигурността на изборите, полицията е мобилизирала съвсем всички 31 хиляди чиновници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР