Започнаха дебатите в парламента по вота на недоверие, внесен от

...
Започнаха дебатите в парламента по вота на недоверие, внесен от
Коментари Харесай

Нинова към управляващите: Не лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни

Започнаха дебатите в Народното събрание по вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия. Вотът е на тематика „ Провал в политиката на околната среда и водите “.

"Комуникативният безпорядък се трансформира в институционален подобен. Институциите, които ръководят околната среда и водата са 11 - измежду тях министри, кметове, служители и специалисти. Това значи безпорядък и причина към безнаказаност – доказателството е Перник. Видяхме по какъв начин по водната рецесия в Перник се трансферира отговорността. Правителството сътвори нормативен и институционален безпорядък. 500 000 души са на режим на вода, в случай че се считат и частични прекъсвания на водата ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

Депутатите ще дебатират по вота на съмнение

Нинова разяснява и проблемите с мръсния въздух и вноса на отпадъците:

"Всички български жители ще заплащат, и за наказаната ни поради мръсния въздух страна ", сподели още тя.

"За 5 години 735 хиляди тона отпадъци са вкарани в България от трети стани. Прокуратурата открива планини от отпадъци. Борисов трансформира красива България в бунище. Българите дават по-големи такси за боклуци от белгийците. Плащат се 4 типа такси и оддръжки за събирането на отпадъците. Хората заплащат, с цел да се тровени, а други им прибират парите. Това се назовава корупция и тя става благдарение на ръководството ", съобщи Нинова.

"Правителството се оправдава с Българска социалистическа партия, когато са притиснати до стената. След 10 години ръководство на ГЕРБ и изхарчени 3 милиарда лв., загубата на вода се е нараснала. Къде отидоха парите дадени от хората ", попита водачът на Българска социалистическа партия.

"След 10 години упралвление платихме 500 млн. лева за поправки на язовири. 400 са предаварийно положение ", сподели още тя.

/;Изправихте пред опасност сигурността и здравето на 100 000 души в Перник. Доведохте тази рецесия с умишлени дейности. Безспорно всички би трябвало да оказваме помощ на Перник, само че паникьосани, продължавате с грешките и рискувате доста. Вие създадохте тази рецесия, имитирате решение. Вчера ваш министър съобщи, че още не се произвели тръбите към Перник. Не лъжете перничани, че ще решите рецесията за 45 дни. Нека калинките да замълчат и да приказват специалистите ", обърна се Корнелия Нинова към ръководещите.

"Правителството на Борисов е риск за България. Всяка смяна за по-добро минава през оставката им ", приключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР