Започнаха да се се образуват първите по-сериозни гръмотевични бури над

...
Започнаха да се се образуват първите по-сериозни гръмотевични бури над
Коментари Харесай

Meteo Balkans: До часове ни връхлитат мощни гръмотевични бури

Започнаха да се се образуват първите по-сериозни гръмотевични стихии над страните от Западните Балкани, сигнализират синоптиците от Meteo Balkans.

Към този миг на сателитната фотография виждаме, че се образува и първата мезо-конвективна система, която към този момент доближи Косово, Западна Сърбия и Северна Албания.

Много скоро превалявания и гръмотевични стихии ще се образуват над планинските региони от Западна България, а по късно бурите ще се обедният с явленията, идващи от Сърбия и Северна Македония.

Краткосрочна прогноза: 

Между 15-18 часа чакаме обилни превалявания над региона на Кюстендил, Перник, Благоевград, София, Ботевград и Северозападна България.

За през днешния ден Meteo Balkans издават карта с предизвестия за рисково време, които са годни за събота - 01 юли. (Забележка: Картата демонстрира регионите, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма.)

Оранжев код:

Издаден е този код за проливни превалявания или “обложени " превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Отново ще има условия за наводнения.

Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв. м. Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР