Започна15-то издание на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба

...
Започна15-то издание на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба
Коментари Харесай

Стартира Националният конкурс „Рецептите на баба“

Започна15-то издание на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и достоверна районна рецепта на кулинарна тематика „ Рецептите на баба “, проведен от Фондация „ Пазител на традицията – Пазителите “. Конкурсът, който е включен в Националния календар за изяви по ползи на децата и учениците на Министерството на образованието и науката, има за съществена цел да работи за съхраняването на традициите на българските занаяти посредством изкуството в другите му аспекти, както и за запазване на българското завещание и духовния капацитет на нацията.

За присъединяване в състезанието „ Рецептите на баба “ се позволяват деца на възраст до 14 години, в това число. Няма ограничавания в броя на изпратените от едно дете произведения. Рисунките би трябвало да са с размер 35х50 см. Децата са разпределени в три възрастови групи - до 7 години, от 8 до 10 години и от 11 до 14 години. Няма такса за присъединяване. Творбите се изпращат по пощата или посредством куриерска компания до адрес: с. Бяла Река 4285, община Първомай, област Пловдив, ул. „ 5-та “ № 25 - VASKO (Пеньо Иванов). Всяка от изпратените рисунки и/или литературни произведения, и/или достоверни районни предписания, би трябвало да бъде съпроводена от изписани печатно на компютър данни на участника. Учебните заведения, изпращащи произведения на повече деца дружно, следва да имат прибавен списък на участниците със съответните данни и произведения.

Крайният период за изпращане на творбите е до 19 февруари 2023 година За произведения, изпратени по пощата, ще важи пощенското клеймо на пратката.

Подробности за самодейността може да прочетете на интернет страницата на фондацията https://pazitelnatradiciite.com/?p=2020
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР