Започна заседанието по мярката за неотклонение на бизнесмена Ветко Арабаджиев.

...
Започна заседанието по мярката за неотклонение на бизнесмена Ветко Арабаджиев.
Коментари Харесай

Изправиха Ветко Арабаджиев пред Специализирания наказателен съд

Започна съвещанието по мярката за неотклонение на предприемача Ветко Арабаджиев. Той съобщи пред Специализирания углавен съд, че не схваща в какво е упрекнат.

Съдебното съвещание е по настояването на прокуратурата той да остане за непрекъснато в ареста.

Според обновеното обвиняване от 2013 година до края на август предходната година Арабаджиев е управлявал проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. Част от групата е и била брачната половинка му Маринела.

По настояването за нейната екстрадиция към момента няма решение на испанския съд.

В 208 тома са събрани доказателства, с които спецобвинението ще желае да убеди съда, че Ветко Арабаджиев би трябвало да остане за непрекъснато в ареста.

От Специализирания съд прецизираха, че Арабаджиев е декларирал категорично, че не желае да бъде сниман и записван.

Ветко Арабаджиев беше екстрадиран в България от Испания и към среднощ дойде с полет от Мадрид. След като самолетът кацна на летище София, Арабаджиев беше конвоиран до ареста.

Екстрадирането става 9 месеца, откакто хотелиерът беше упрекнат задочно за данъчни закононарушения и пране на пари. На 31 август предходната година два от знаковите хотели на семейството Арабаджиеви в София и Пловдив осъмнаха под полицейска блокада. Няколко часа по-късно стана ясно, че до неотдавна авторитетната бизнес двойка се проверява като проведена незаконна група, част от която е и Вълчо Арабаджиев - младши и още няколко души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР