Започна заседанието на временна комисия по проверка за установяване на

...
Започна заседанието на временна комисия по проверка за установяване на
Коментари Харесай

Започва комисията по ревизия - ето каква е програмата днес

Започна съвещанието на краткотрайна комисия по инспекция за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване през последните 10 години.

Втора точка в дневния ред на съвещанието е чуването на агробизнесмена Светослав Илчовски. Това е втора част и от неговото чуване, той показа по какъв начин представители на държавното управление са го рекетирали и са желали " такса успокоение ".

Националната работа за защита към този момент охранява Светослав Илчовски, заяви " Биволъ ". Крупният земевладелец е бил съпроводен от НСО в коридора на Председателя на Народното събрание в постройката на Народното събрание за идното съвещанието на Комисията по проверка.

Припомняме, че предприемачът намерено упрекна премиера Бойко Борисов и хора от обкръжението му в корупция, разкривайки изказвания си по какъв начин се правят порочните схеми на властта с " такса успокоение ". Илчовски показа още, че е бил изнудван от Иван Пилето – Иван Ангелов, съсобственик на компанията " Градус ", който е работил от името на Борисов.



Ето и програмата на съвещанието:

1. Изслушване на началника на ДНСК, шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, арх. Ангел Захариев от „ А и А архитекти “ и изпълнителния шеф на „ Главболгарстрой холдинг “ АД по отношение на построяването на подпорната стена с хотелски комплекс на Алепу. Изслушване на продавача и купувача по договорката, оповестена на 29 април, за дъщерната компания „ Главболгарстрой - ГБС Турс “ ЕАД (собственик на правата на комплекса „ Алепу Вилидж “) – изпълнителния шеф на „ Главболгарстрой холдинг “ АД и общинския консултант от Приморско Стоян Василев.
2. Изслушване на Светослав Илчовски по импортиран сигнал. (продължение)
3. Изслушване на министъра на районното развиване и благоустройството по отношение на активността на „ Автомагистрали “ ЕАД, активността на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД и осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.
4. Разни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР