Започна тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби ЧЕРНО

...
Започна тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби ЧЕРНО
Коментари Харесай

Започна тактическото учение Черно море 2022

Започна тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби " ЧЕРНО МОРЕ 2022 ", което се организира за времето от 30 май до 3 юни 2022 година в националните морски пространства на Република България.

Учението се организира под управлението на командирa на Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на Военноморските сили флотилен адмирал Велко Велков. Ще се извършват тактически дейности в границите на интервенция по морска сигурност, надзор на морските пространства и отбрана на корабоплаването.

В учението вземат участие над 800 военнослужещи и цивилни чиновници от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, вертолети АS-565 MB " Panther " от морска вертолетна авиобаза, щурмова авиация от състава на Военновъздушни сили, техника и персонален състав от Втора механизирана бригада Стара Загора и Център за подготовка на експерти Сливен, от състава на Сухопътни войски.

В рамките на учението ще се организира и първия стадий от оценката на фрегата " Верни “ по стандартите на НАТО.

Предстоят дни наситени с доста тренировки и учения на море, в които персоналния състав от флотилията за следващ път ще има опция да удостовери своите познания и професионални умения при осъществяване на поставените задания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР