Започна строителството на нов пътнически терминал на летище „Ла Гуардия”

...
Започна строителството на нов пътнически терминал на летище „Ла Гуардия”
Коментари Харесай

Нов терминал на летището „Ла Гуардия”

Започна строителството на нов пътнически терминал на летище „ Ла Гуардия” в Ню Йорк. То ще разполага с 4 зали и с 37 ръкава. На него ще се обслужват пасажерите на една от четирите най-големи американски самолетни компании – Delta Air Lines. Той ще бъде пуснат в употреба през 2021 година

Нюйоркското летище, което е намерено през далечната 1939 година, постоянно бива подложено на критика за външния си тип, изключително като се има поради, че става дума за един от финансовите центрове на планетата. През 2014 година тогавашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън съобщи, че „ Ла Гуардия” наподобява като „ летище от третия свят”.

Инвестицията в построяването на новия терминал е 4 милиарда USD. От тях 3.4 милиарда USD ще бъдат дадени от Delta Air Lines, което ще я трансформира в най-голямата самолетна компания вложител в историята на американската гражданска авиация. Новата постройка ще може да се ръководи от Delta Air Lines през идващите 50 години.

След като бъде пуснат в деяние новият терминал на него ще бъдат трансфериран трафикът от терминали C и D, на които сега се обслужват пасажерите на Delta Air Lines. Новият терминал ще помогне на авиационния транспортьор да увеличи обслужването на неговите пасажери. За последните седем години Delta Air Lines е вложила 2 милиарда USD в „ Ла Гуардия”.

Днес летището се състои от 4 терминала и две писти. В рамките на преустройството терминал В ще бъде опустошен и на негово място ще се появи новата постройка. В едната част ще се обособи зона за заминаващи, а в другата – за идващи. След реконструкцията ще има повече свободно място, на което ще бъде построена нова писта за рулиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР