Започна санирането на сградата на Районното полицейско управление в Севлиево

...
Започна санирането на сградата на Районното полицейско управление в Севлиево
Коментари Харесай

Д-р Иван Иванов, кмет на Севлиево: И занапред ще изпалзваме всяка възможност, за да подобряваме енергийната ефективност на сградите

Започна санирането на постройката на Районното полицейско ръководство в Севлиево и жилищен блок №4 в ж.к. „ Митко Палаузов ”. Символичната първа копка пред постройката на районно управление (на МВР) – Севлиево направиха през днешния ден кметът доктор Иван Иванов и шефът на ОДМВР старши комисар Цветомир Цонков.



Преди това на конференция в зала 200 на Община Севлиево ръководителят на плана Стефан Тотевски показа е елементи дейностите по плана.

На церемонията участваха и комисар Цветан Петков – зам.-директор на ОДМВР, основен контрольор Красимир Колев – шеф на Районно ръководство – Севлиево, зам.-кметът на община Севлиево Невена Тодорова, представители на ОИЦ-Габрово, екипът за ръководство на плана и фирмите-изпълнители.

По традиция водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Спас, който пожела сполучлива и ползотворна работа на строителите.

 „ Имаме удоволствието дружно да създадем символичната първа копка на следващия план, който осъществяваме по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ – 2014-2020 година, а точно „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на Районно ръководство - Севлиево, към ОД на Министерство на вътрешните работи - Габрово и многофамилна жилищна постройка в ж.к. „ Митко Палаузов “ бл.4, гр. Севлиево “. Най-важното е, че се удължават експлоатационните характерности на постройките и се понижават разноските за отопление през зимния сезон “, сподели кметът. Той пожела на изпълнителите да приключат дейностите до края на годината, когато изтича срокът на оперативната стратегия и напомни, че през миналите години Община Севлиево сполучливо осъществя доста планове за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в обществени и многофамилни жилищни здания. Голяма част от постройките на просветителната инфраструктура са актуализирани, както и Пожарната в града.

 „ Щастлив съм, че тази наша дългогодишна фантазия стартира своята реализация “, сподели старши комисар Цветомир Цонков. Той благодари на кмета и на заместника му госпожа Невена Тодорова за това, че са създали всичко допустимо за реализирането на плана. „ Надявам се в края на годината да забележим една актуализирана постройка, в която ще се подобрят доста изискванията на труд, защото тази постройка е на повече от 40 години и никакъв ремонт не е осъществяван до в този момент “, означи още старши комисар Цонков.



По плана се планува замяна на външната дограма, монтаж на топлоизолационна система на външните стени, създаване на мълниезащита и налична среда за хора с увреждания, слагане на топло и хидроизолация на покривите, в това число водоотвеждане.

Реализацията му ще способства за възстановяване на виталната среда на 93 семейства на многофамилната жилищна постройка, обезпечаване на условия на работна среда в административната постройка в сходство с критериите за стабилно развиване и ще усъвършенства експлоатационните характерности за удължение на виталния цикъл на постройките.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване на стойност 1 493 189.11 лева, от които 1 269 210.75 лева еропейско и 223 978.36 лева национално съфинансиране.

Тези два обекта са последните, които се финансират напълно по Оперативна програма " Региони в напредък " в сегашния програмен интервал, а идващите обекти, за чието енергийно възобновяване ще бъдат обезпечени европейски средства, ще би трябвало да имат 20 на 100 обезпечено лично финансиране, разясни още кметът доктор Иван Иванов. Чуйте го в прикачения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР