Започна разпоредителното заседание за замърсяването на Варненското езеро от канализационна

...
Започна разпоредителното заседание за замърсяването на Варненското езеро от канализационна
Коментари Харесай

Иван Портних: Целта на обвиненията срещу мен е друга 


Започна разпоредителното съвещание за замърсяването на Варненското езеро от канализационна тръба. Обвиняеми са Цветанка Б. с адв. Андрей Янкулов, Ботьо Т. с адв. Христо Христов и Иван Портних с адв. Менко Менков.

Преди началото на съвещанието някогашният кмет на община Варна Иван Портних разяснява, че нито е взел участие в оповестяването на поръчката, нито в процедурата, не се е занимавал с политика и задачата на обвиняванията е друга, като не посочи каква, оповестяват от БНР.

Припомняме, че през днешния ден се организира разпоредително съвещание за замърсяването на Варненското езеро. То трябваше да се състои на 29 януари, само че бе пренасочено за единствената свободна за всички юристи дата – 14 февруари. Определена е още една аварийна дата – 20 февруари.

В разпоредителното съвещание през днешния ден се чака да се разискват следните въпроси:
подсъдно ли е делото на съда;има ли съображение позволено ли е на досъдебното произвеждане отстранимо значително нарушаване на процесуални правила, довело до ограничение на процесуалните права на обвинения, на потърпевшия или на неговите наследници;налице ли са учредения за разглеждане на делото по реда на особените правила;разглеждането на делото при закрити порти, привличането на авариен арбитър или правосъден заседател, назначението на бранител, експерт, преводач или интерпретатор и осъществяването на правосъдни следствени дейности по делегация;взетите ограничения за процесуална принуда;искания за събиране на нови доказателства;насрочването на правосъдното съвещание и лицата, които следва да се призоват за него.
Съдът се произнася по направените претенции за конституиране на страни в производството.

След разискване на горните въпроси, съдът се произнася по тях с определение, с което:
прекратява правосъдното производство;прекратява наказателното производство;спира наказателното производство;насрочва делото и уведомява явилите се лица, когато не са налице учредения за разглеждането му или когато е установил явни в действителност неточности в обвинителния акт.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР