Започна разполагането на жилищни фургони в най-тежко пострадалите от наводнението

...
Започна разполагането на жилищни фургони в най-тежко пострадалите от наводнението
Коментари Харесай

Монтираха първите жилищни фургони в наводненото с. Каравелово

Започна разполагането на жилищни фургони в най-тежко потърпевшите от наводнението карловски села – Каравелово, Слатина и Богдан. Първият от осемте за Каравелово бе инсталиран в двора на 92-годишната Дела Жалвова. 

В четвъртък (6 октомври) започва слагането на пет фургона на обща площадка в Слатина, по-късно ще бъдат ситуирани 16 краткотрайни жилища в Богдан.

Постигната е договореност с " Водоснабдяване и канализация " (ВиК) - Пловдив и енергийната компания EVN, по допустимо най-бързия метод да захранят жилищата с вода и ток, без да се заплаща такса за присъединението към мрежите, изясни кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Собствениците, които желаят фургоните да са в дворовете им, поемат уговорката отходните води да бъдат свързани със септична яма. В Каравелово екипи от двете сдружения към този момент работят.

Жилищните фургони са благосъстоятелност на страната и се дават обзаведени, като в допълнение община Карлово ще обезпечи нови матраци, одеяла и спално долни дрехи. Водят се договаряния с огромни вериги магазини – там, където е належащо, да бъдат доставени гратис още електроуреди, уточни Кабаиванов.

До 10 дни в цялото село Каравелово ще има водоподаване, само че в Богдан то ще се забави, защото има унищожени цели улици. Там от общината вършим ровове, а ВиК поставят тръбите, изясни кметът и добави, че най-вероятно там ще се прекарат краткотрайни въздушни външни водопроводи. 

Потвърждавам, че всички дърва, изнесени от обитаемоте места след потопа, ще се раздадат на хората, които се отопляват по този метод, разяснява кметът.

По думите му всекидневно се следи мястото, където те се съхраняват и до в този момент няма информация да има изнесени дърва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР