Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на АМ

...
Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на АМ
Коментари Харесай

Започна полагането на асфалта на Хемус между Боаза и Дерманци

Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на Автомагистрала " Хемус " в сектора от Боаза до пътен възел " Дерманци ", при пресичането с третокласния път ІІІ-307 Луковит - Угърчин. Това е сектор 1, с дължина 15,2 км, от поетапното създаване на 134 км от автомагистралата сред пътен възел " Боаза " и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново, което започва през април м. година Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".



В момента в сектора сред Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е обособено в три сектора, се правят ровове и диги, работи се по огромните уреди. В 51,5-километровата права ще има разнообразни по тип огромни транспортни уреди - виадукти, мостове, надлези и подлези.

Държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД, на което е предоставено построяването на автомагистралата, работи с цялостна готовност. На доста места в сектор 1 е готова основата за пускане на асфалтови работи, а където е допустимо и според от метеорологичните условия се поставят и първите асфалтови пластове от бъдещото пътно платно на автомагистралата.
 Снимка: АПИ
В сектор 2, с дължина 19,2 км, който е от края на п. в. " Дерманци " до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, в това число и п. в. " Каленик ", и в сектор 3, с дължина 17,08 км - от п. в. " Каленик " до връзката с път ІІ-35 Плевен - Ловеч, и п. в. " Плевен ", се извършват земни и пътни работи. Изпълняват се и действия по създаване на огромните уреди.

В секторите 4, 5 и 6 - от п. в. " Плевен " до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново, се правят подготвителни действия по разчистване на терена и създаване на краткотрайни пътища.

За последните три сектора от Автомагистрала " Хемус " - 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе - Велико Търново до пътен възел " Буховци ", не престават проучвателните действия за правене на механически планове, съгласно контрактуваните периоди.

Напредва строителството и в 16,3 км сектор сред пътните възли " Буховци " и " Белокопитово " на територията на областите Шумен и Търговище. Очаква се правата да бъде приключена през първото шестмесечие на 2021 година
 Снимка: АПИ
Цялостното създаване на Автомагистрала " Хемус " до 2024 година е главен приоритет в Управленската стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка.

Автомагистралата ще свързва София с Варна и ще дублира първокласните пътища Е70 от Варна до Шумен, Е772 от Шумен до Ябланица и Е83 от Ябланица до София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР