Започна подготовката на трасето за Световната купа по ски-алпийски дисциплини

...
Започна подготовката на трасето за Световната купа по ски-алпийски дисциплини
Коментари Харесай

Започна подготовката на трасето за СК по ски-алпийски дисциплини в Банско

Започна подготовката на трасето за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско, сподели за Българска телеграфна агенция Виктор Гичев, началник на стартовете.

На 27 и 28 февруари елитът на международните ски ще кара два великански слалома, а две седмици по-рано към този момент тече най-съществената част от работата по пистата.

В първия стадий от подготовката са ангажирани близо 100 индивида - 40 от екипа на Българската федерация по ски, 30 военнослужещи от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътни войски, както и част от екипа на концесионера на ски зоната в Банско. "В момента се поливат трасетата, с цел да се вкара задоволително вода ", уточни Виктор Гичев.

Следваща стъпка е обезопасяване на пистата с мрежи и въздушни матраци. "Падналите дъждове в края на предходната и началото на тази година са изиграли позитивна роля в подготовката на трасето ", уточни Виктор Гичев.

"Това, което не ни оказа помощ е снегът от последните дни, защото е извънредно изсъхнал, няма никаква влага в него и сега вършим в допълнение поливане, с цел да може да смесим остарелия пласт с новия ", добави Гичев.

За задачата по трасето ще се работи и със система от алуминиеви тръби с дюзи, които вкарват под налягане вода вътре в снега.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР