Започна подготовката на изборните секции в Истанбул. От 166 секции

...
Започна подготовката на изборните секции в Истанбул. От 166 секции
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Започна подготовката на изборния ден в Истанбул, очаква се сериозен интерес към вота

Започна подготовката на изборните секции в Истанбул. От 166 секции в Турция, 51 са в Истанбул и региона - това е рекорден брой, изясни генералният ни консул в града Васил Вълчев. Подготовката протича обикновено, като малко след обяд секциите ще бъдат запечатани.

В квартал Авждалър в Истанбул има доста хора с българско поданство. Според локалните изселнически организации се чака сериозен интерес към гласуването на следващия ден поради високата инфлация в Турция и фактът, че от ден на ден хора с българско поданство обръщат взор към вътрешнополитическата обстановка у нас.

" Очаквам още повече, над 100 хиляди гласа, тъй като хората тук, поради икономическата рецесия имат по-голяма интерес към българската политика. Пазарът, нашият бензин е на ниска цена, само че за нас е безценен сега. Не считам, че хората отиват поради скъпия бензин да гласоподават в България. Тук ще гласоподават ", сподели Исмаил Шахин, редактор във в. " Миллиет ".

Заради решението на ЦИК декларациите на български език да бъдат одобрявани без значение къде са попълвани, се чака гласуването на следващия ден да се улесни още повече.

" Декларацията се приема от секционните изборни комисии, без значение къде е попълнена и къде е подписана. Ясно е правилото, би трябвало да се съблюдава от всички членове на секционните изборни комисии, защото е ясно написано. Надявам се, че не би трябвало да има усложнения, защото всички се съобразяваме и съблюдаваме детайлно написаните разпореждания в изборния кодекс и в методологическите инструкции на ЦИК ", сподели Васил Вълчев, общоприет консул на Република България в Истанбул.

350 000 души в Турция имат право да гласоподават на изборите на следващия ден.

Вижте още в директното включване





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР