Започна първият етап от евакуацията на населението на тежко обстрелвания

...
Започна първият етап от евакуацията на населението на тежко обстрелвания
Коментари Харесай

Започна евакуацията на цивилни от Суми и Ирпин

Започна първият стадий от евакуацията на популацията на тежко обстрелвания град Суми. Това заяви заместник-ръководителят на Офиса на Президента на Украйна Кирил Тимошенко, съобщи Укринформ.

Руски самолети са нанесли тази нощ въздушни удари против Суми , който се намира в Североизточна Украйна. Поразени са здания в жилищни региони. Има починали и ранени , заяви в мрежата Телеграм ръководителят на районната администрация Дмитро Живицки, представен от Франс прес.

Русия и Украйна съумяха да се договорят за филантропичен кулоар за евакуацията на цивилни . В момента Суми е отчасти обкръжен от съветски сили и е мощно обстрелван . Според известията девет души са починали в понеделник.
Властите демонстрираха и видео от евакуацията, на която се вижда по какъв начин поданици на града се качват в рейсовете, които ще ги изведат от Суми.

Хуманитарни коридори за евакуация на цивилни са отворени и от градовете Черхихов, Харков, Мариупол и столицата Киев, заяви по-рано във вторник съветското министерство на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР