Започна организацията по преместване на украинските бежанци, настанени в хотели

...
Започна организацията по преместване на украинските бежанци, настанени в хотели
Коментари Харесай

Закриват центъра за бежанци в Бургас, Морска гара става буферна зона

Започна организацията по пренасяне на украинските бежанци, настанени в хотели по Южното Черноморие. Досегашният Кризисен център в Бургас, който е самостоятелен в Морската гара, ще се трансформира в буферна зона за изчакване. От там бежанците ще се насочват към жп гарата в морския град, с цел да бъдат извозени с влакове до съответните нови места за настаняване.

До този момента близо 300 места за настаняване у нас са изявили предпочитание да вземат участие в новата стратегия за 10 и 15 лв., които ще получат като помощ за настанен емигрант от Украйна.





По предварителни данни от извършените анкети над 22 000 украинци са декларирали предпочитание, че желаят да останат настанени в хотели и след 31 май.

" Процесът ще бъде следният - към хотел „ х " в Слънчев бряг ще бъдат изпратени рейсове, които би трябвало да вземат хората от хотела, които би трябвало да бъдат разселени. Извозват ги към Морска гара, която ще се трансформира в буферен център. В момента я разчистваме, махаме филантропичната зона, с цел да може да одобри допустимо най-вече хора. Изчакват в границите на деня да им пристигна влака. Ако страната не е подготвена с съответна база и с съответни места за настаняване и разселване, а хората би трябвало да излязат от хотела, сега се разискват и приготвят други буферни зони, както споделих, разговарях с една база на Министерството на защитата в Сарафово, където да бъдат ситуирани отново буферно в границите на един-два дни, да преспят там хората, до момента в който им се обезпечи превоз до съответните нови места за настаняване ", сподели заместник- регионалният шеф на Бургас Тодор Иванов.





Автор: Давид Сукнаров

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР