Започна официалната част от посещението на министър-председателя Кирил Петков и

...
Започна официалната част от посещението на министър-председателя Кирил Петков и
Коментари Харесай

Петков бе тържествено посрещнат в Скопие

Започна формалната част от визитата на министър-председателя Кирил Петков и ръководената от него държавна делегация в Република Северна Македония. Българската делегация бе посрещната пред постройката на държавното управление в Скопие с държавни и военни почести от министър-председателя Димитър Ковачевски.

Ковачевски бе съпроводен от Горан Мисовски - подпредседател на Народното събрание в Република Северна Македония, Боян Маричич - вицепремиер по европейските въпроси, Буяр Османи - министър на външните работи и Благой Бочварски - министър на превоза.

Според дневния ред на визитата министър председателите Димитър Ковачевски и Кирил Петков ще имат среща на четири очи, след която двама ще създадат общо изказване пред медиите.

От пресслужбата на Министерския съвет показаха, че визитата на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония е явен знак за решимостта на българското държавно управление да стартира нов разговор със Скопие и да бъдат обрисувани идващите стъпки, които двете страни да подхващат за решение на отворените двустранни въпроси. Едно от първите обществено декларирани планове на Петков като министър-председател бе точно да се срещне с новия министър председател на Република Северна Македония незабавно след встъпването му в служба, с цел да бъдат конкретизирани работните групи и да се основат условия за тяхната дейна работа през идващите месеци.

Очаква се по-късно през днешния ден вицепремиерът на Република Северна Македония Боян Маричич да организира среща с Кристиан Вигенин, заместник-председател на българския парламент. Външните министри на Република Северна Македония и Република България - Буяр Османи и Теодора Генчовска, както и министрите на превоза и известията на двете страни Благой Бочварски и Николай Събев, също ще проведат двустранни диалози.

Програмата на визитата планува и пленарна среща на двете делегации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР