Започна обсъждането по вота на недоверие, който опозицията внесе срещу

...
Започна обсъждането по вота на недоверие, който опозицията внесе срещу
Коментари Харесай

Депутатите започнаха обсъждането на вота на недоверие

Започна разискването по вота на съмнение, който опозицията внесе против държавното управление на Кирил Петков. Мотивът е неуспех във финансовата и икономическата политика. Очакванията, че съвещанието ще се провали поради липса на кворум, не се оправдаха. В началото му краткотрайният ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов прикани депутатите да проявят взаимно почитание, да се въздържат от език на омразата, непочтено държание и физически конфликти. И се закани, че в противоположен случай, ще ползва парламентарния устав в цялата му суровост.

Предизвикателството пред ръководещата коалиция е извънредно съществено. Трите обединения в нейния състав - Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България, разполагат с едвам 109 депутати. Заедно с шестимата отцепници от Има Такъв Народ, които ѝ дадоха обещание поддръжката си, стават общо 115 души.

За да успее вотът на съмнение, против кабинета би трябвало да гласоподават най-малко 50% + 1 от народните представители, т. е. 121 парламентаристи. Опозицията, в лицето на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ", разполага със 125 гласа. Очевидно е, че числеността им е задоволителна, с цел да смъкват властта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР