Започна обновяване на дигиталната библиотека на Националния статистически институт (НСИ),

...
Започна обновяване на дигиталната библиотека на Националния статистически институт (НСИ),
Коментари Харесай

Националният статистически институт обновява дигиталната си библиотека

Започна възобновяване на цифровата библиотека на Националния статистически институт (НСИ), която е една от първите и най-богати на онлайн наличие цифрови статистически библиотеки в Европа. Близо 13000 изявления, издадени от българската статистика от 1880 година до наши дни, ще бъдат пресканирани и конвертирани в текстови файлове от библиотечните специалисти на Национален статистически институт.

Обновяването стартира с първия Статистически годишник с данни за 1908 година, който се състои от 525 страници. Данните в него са разпределени в 16 раздела - Територия и население, Стопански живот, Пътища и уреди, Законодателни избори, Управление, Войска, Книжнина и художество, Медицина, Образование, Правосъдие, Произшествия и други. Статистическият годишник от първото издание до през днешния ден е двуезичен - до 1944 г.– на български и френски език, а от 1992 година към този момент се издават на български и британски език.

Дигиталната библиотека на Национален статистически институт съдържа над един милион страници статистически изявления - цялостните сбирки на изданията „ Статистически годишник “, „ Външна търговия “, „ Население...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР