Започна Консултативният съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

...
Започна Консултативният съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Започна Консултативният съвет за национална сигурност

Започна Консултативният съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Темата на постоянното съвещание през днешния ден е „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “.

За съвета в постройката на Президентството дойдоха ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър председателят Кирил Петков, ръководители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание, министърът на защитата Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска и други. В съвета по закон вземат участие още шефовете на службите и секретарят на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

В понеделник президентът съобщи, че се надява да не се стигне до пълномащабни военни дейности. От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че чака Консултативният съвет да излезе с гаранции за българската общественост в Украйна и нейната сигурност.

На съвещанието на Съвета се чака да бъде разисквано образуването на батальона, за който заяви министър председателят Кирил Петков, както и възможни ограничения от страна на страната, с цел да се подсигурява енергийната ни сигурност, ако Русия спре доставките на газ към Европа.

Според Радев гаранция за сигурността на страната ни е да не се неглижират проблемите на българската войска. През предходната седмица министърът на защитата Стефан Янев призна, че скупчването на съветски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност. Започна и взаимна защита на българското въздушно пространство дружно с изтребители, изпратени от Испания.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР