Заплатите във Великобритания растат с най-бързите темпове за последните повече

...
Заплатите във Великобритания растат с най-бързите темпове за последните повече
Коментари Харесай

Заплатите във Великобритания растат, но животът поскъпва

Заплатите във Англия порастват с най-бързите темпове за последните повече от 20 години, само че към момента изостават от темповете на повишаването на живота. Отчита се и леко повишаване на безработицата, осведоми БНР.

Заплатите са се нараснали с 5,7% за година, считано до месец септември, което е най-бързото повишаване от 2000-та година насам, с изключение на интервала на пандемията, когато хората получиха огромни нараствания при завръщането им на работа след стартирането им в насилствен отпуск.

Когато обаче нарастването на заплащането се приравни към темповете на растеж на цените, се регистрира понижение от 2,7%. Поскъпването на живота сега е с най-високите темпове за последните 40 години, частично поради войната в Украйна.

Цените за сила и храни се повишиха извънредно доста, доста хора изпитват компликации с заплащането на сметките. Безработицата във Великобритния напълно леко се е повишила за последното тримесечие до 3,6%.

Въпреки че това е покрай 50-годишно дъно за този индикатор, Английската централна банка предизвести, че безработицата съвсем ще се удвои до 2025 година, защото Обединеното кралство ще премине през тежка криза.

В четвъртък финансовият министър Джеръми Хънт ще изложи проектите си за връщане на стопанската система в релси, като се чакат съкращения на разноските и повишение на даниците.

В днешния си брой вестник „ Таймс “ написа, че Хънт и министър председателят Сунак ще разгласят доста нарастване на националната заплата и ще насочат нови заплащания за покриване на разноските за живот на най-бедните семейства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР