Заплатите на служителите в МВР имат нужда от повишение. Обявили

...
Заплатите на служителите в МВР имат нужда от повишение. Обявили
Коментари Харесай

МВР обещава по-високи заплати на полицаите. Но откога, а и с колко процента?

Заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи имат потребност от покачване. Обявили сме безапелационна позиция, че политическото управление на Министерството заставаме зад справедливите претенции на синдикалните организации за повишение на приходите.

Така заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев разяснява пред медиите известието на синдикати на Министерство на вътрешните работи и на надзирателите, че провеждат народен протест митинг на 12 юни.

Причината за недоволството на синдикатите е " неналичието на изясненост в политиката по приходите в бранша и почналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни ". 

От синдикатите упорстват за действителна промяна и по-високо заплащане, като показват, че, макар провелите се срещи, " не са получили приемлив отговор от ръководещата коалиция ".

" Има неща, които в границите на нашето министерство не можем да решим. До огромна степен сме си свършили работата и с това ще срещнем управлението на страната в лицето на премиера и вицепремиера ", добави Темелакиев.

Според него увеличените заплати могат да станат факт още през юли, само че не пожела да се ангажира с какъв брой % ще скочат възнагражденията на униформените.

Преди дни вицепремиерът Асен Василев съобщи, че министерства, в това число Министерство на вътрешните работи, могат да получат повече средства за заплати и други действия, само че когато показват обстоен проект за действителна промяна и стартират реализирането ѝ.

Темелакиев разгласи още, че, във връзка с плануваните промени в Министерство на вътрешните работи, процесът върви ритмично и една огромна част от уговорките са изпълнени: " Има още работа да се свърши и ще я свършим ".

По думите му структурната промяна в Министерство на вътрешните работи е в ход, като има съответни решения.

" Никой няма да бъде уволняван. Ще създадем всичко допустимо да запазим в огромна част състава ", уточни пък през март министър Бойко Рашков, по отношение на промяната във ведомството.
По обявата работи: Златко Желев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР