Заплатите на опозицията засега частично остават. Въпреки отсъствието на БСП

...
Заплатите на опозицията засега частично остават. Въпреки отсъствието на БСП
Коментари Харесай

Бойкотът на БСП: Отсъстващите депутати засега запазват част от заплатите си

Заплатите на опозицията към този момент отчасти остават. Въпреки отсъствието на Българска социалистическа партия от залата, ръководещите няма да отрежат едната трета, от която им се заплащат осигуровките.

Въпреки че нищо не е публично, ръководещите бавят и най-вероятно няма да внесат в зала поправките в правилника, с които заплатите на отсъстващите стават кръгла нула.

Идеята беше на Патриотите, само че: „ Считам, че не би трябвало да се постановат повече наказания от тези две трети, които и в този момент им се постановат. Ако ние им вземем и тази една трета, ще се окаже, че са уволнени. Имаме ли право ние да се усещаме работодатели на опозицията”, попита Емил Димитров – Ревизоро от Обединените патриоти.

И ГЕРБ не са дейни по тематиката. „ Доколкото виждам, сега няма такова импортирано предложение в пленарната зала. Моето мнение по принцип е, че те си носят отговорност за действията”, сподели Тома Биков от ГЕРБ.

В Българска социалистическа партия има и гласове за връщане в залата, най-много по финансови аргументи. Засега обаче тези гласове са в малцинство при съвещанията на групата.

„ Не е имало гласоподаване, имало е разискване, само че крайното решение за връщане би трябвало да го вземе Националният съвет, който извади депутатите от парламента”, изясни Калоян Паргов от левицата.

Повече от две седмици Българска социалистическа партия отхвърля да пристигна в Народното събрание. Стаята им в Народното събрание продължава да пустее

Следващия пленум, на който тематиката може да се сложи, ще е на 17 март. Тогава ще е явен и лидерът на алената листа за евровота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР