Заплашен от протест на надзирателите в затворите премиерът Бойко Борисов

...
Заплашен от протест на надзирателите в затворите премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов потуши набързо недоволството на надзирателите

Заплашен от митинг на надзирателите в пандизите министър председателят Бойко Борисов побърза да разпореди нарастване на щата им. Недоволството на синдиката, който съставлява интереса на охранителите в местата за отнемане от независимост, е породено от дребния брой заети в тази активност. Поради това министър-председателят персонално разпореди на правосъдния министър Данаил Кирилов в четвъртък да бъдат назначени 200 нови чиновници в системата на правосъдната защита и затворите.

По-рано ръководителят на синдиката на чиновниците в затворите Ивайло Григоров съобщи, че се е провела среща с управлението на Министерството на правораздаването, на която е станало ясно, че няма изрично удостоверение, че щатът на надзирателите ще се усили, каквото е настояването им. Той разяснява, че в Софийския затвор, където са охранявани малко над 800 пандизчии, надзирателите на щат са едвам 29. " Беше стихотворец ангажимент за увеличение на този щат през идващите три години с по 200 бройки, с цел да няма произшествия и бягства ", означи Григоров, представен от bTV. По негови думи огромният брой бягства от местата за отнемане от свобода през 2019 година са доказателство, че са нужни повече надзиратели.

Няколко часа по-късно правосъдният министър съобщи, че му е разпоредено от премиера да подготви, организира и работи по разкриването на 200 нови щатни бройки, които да бъдат в разписанието на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ".  " Смятам, че с това предписание на премиера синдикатите в този отрасъл ще получат задоволство на всички техни претенции, като напомням, че до момента са задоволени настояванията им за 10% нарастване на възнагражденията, в това число и всички претенции, които касаят обезпечаване на по-добър правилник в законодателството по отношение на техните условия на труд ", безапелационен е Данаил Кирилов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР