Записванията за летния туристически сезон в момента или са спрели,

...
Записванията за летния туристически сезон в момента или са спрели,
Коментари Харесай

Войната и хибридната атака за мините пречат на летния туристически сезон

" Записванията за летния туристически сезон сега или са спрели, или текат анулации. Редица туроператори анонсираха по-късни чартърни стратегии, някои даже отхвърлиха чартърни стратегии. Много са факторите. Единият, несъмнено, е войната. Другият, е тази хибридна офанзива за мините, тъй като ние не знаем какво е открито ",, разяснява депутатът от " Продължаваме промяната " Илин Димитров в студиото на " Денят ON AIR ".

Той посочи, че нашето море и крайбрежия са сигурни, а изказванията за мини са неоснователни.

" Няма по какъв начин някой да пристигна да почива във военна зона. От това печелят страните към нас. В случая Турция, която ще си изпълни курортите отвън Черно море. Трябва да обявим, че България е сигурна дестинация. Това би трябвало да стигне до нашите сътрудници в чужбина. България няма проблем с бежанците. Никой не го усети. Защо не го усети? Защото има организация ", съобщи Димитров.

" Имаме влезнали към 130 хиляди бежанци в България, от които са останали 55-60 хиляди. Те сега са настанени в хотели. По всички бежански центрове им споделят, че те имат тримесечен период, в който ще бъдат настанени. Съветът ми към всички сътрудници в Министерството на туризма е да се откри различен вид, в който тези бежанци да бъдат изведени от комплексите ", сподели Димитров.

Депутатът обърна внимание, че поради бежанците летният сезон е почнал по-рано. И добави, че разновидностите с изнесени центрове и квартири за бежанците от Украйна са положителни.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР