Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели.

...
Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели.
Коментари Харесай

Туризмът в нова криза, записванията за лято 2022 са спрели

Записванията за летните почивки у нас на процедура са спрели . Туристическият отрасъл след здравната влиза в нова рецесия , показват туроператори.
Туристическият бранш се нуждае от позитивни послания, които да насочат вниманието към страната ни, акцентират представителите на бизнеса.

Програми за подкрепяне на възобновяване след ковид биха могли да подтикват СПА хотелите у нас в този сложен миг, считат още специалисти от сектора.

Страната ни не трябва да стопира рекламните си послания към пазарите на нашия туристически артикул , акцентира Сийка Кацарова, ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация.

В момента резервациите са спрени . Всичко е на on hold, както се споделя. Ние сме на 200 километра непосредствено против Одеса . За България нищо не се чува. По-добре е сега да подаваме положителни вести към пазара в Германия, свързани с това, че Covid е отминал, че в България е свободно, нямаме условия за документ. Че българските курорти са подготвени за идния сезон, че полетите от Германия са на цена от 50 евро. Но информация липсва. Нищо не се чува за България. Аз самата си мисля дали това е добре или не чак толкоз добре. “

 Сийка Кацарова Снимка: БГНЕС

Сийка Кацарова очерта и фона на конкуренцията – по думите ѝ, както постоянно, „ гърците са два сезона напред , имат съответен проект, имат съответен бюджет “.

В момента немски самолетни компании усилват полетите си за Източна Европа , като подобен образец е Унгария, споделя специалистът. Според Сийка Кацарова около пандемията хората избират да са по-близо до личните си страни и да летят на по-близки дистанции. Презокеанските дестинации остават атрактивни в зимните месеци, само че се ускорява ползата към Източна Европа, която е по-непозната като културен, здравен и бизнес туризъм .  

Балнеологията и СПА туризмът са изключително настоящи след пандемията.

„ Хората имат все по-голяма потребност от рехабилитация, обвързвана със напрежението от Covid пандемията. “
Постковид рехабилитацията в България сега е на кота нула , разяснява Сийка Кацарова.  Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР