Записванията в туризма от началото на годината са повече в

...
Записванията в туризма от началото на годината са повече в
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Бум на записванията, почти няма свободни места в зимните ни курорти

Записванията в туризма от началото на годината са повече спрямо миналата. В момента съвсем няма свободни места в зимните ни курорти, съобщи във Варна министърът на туризма Илин Димитров, който взе участие в полемика във връзка 60-годишнината от основаването на Колежа по туризъм в града. Той акцентира, че работата на туроператорите, които познават добре пазара, е от основно значение за привличането на повече туристи в българските курорти.

България отбелязва растеж на записванията на съвсем всички туристически пазари. Според министър Димитров не липсват и проблеми.

" Трябва да възстановим пазарите, където бяхме доста мощни. Германският пазар, немските туристи стоят най-дълго време и те запълват крилата на сезона. За град Варна и района е извънредно значим и румънският пазар, там се движим доста добре. В Израел вървят доста добре записванията. Рекламата ни е по този начин направена, че таргетираме българския пазар доста съществено. Големият ни триумф беше, че сме задържали 450 000 българи повече, в сравнение с предковидната година, да почиват в България ", съобщи Илин Димитров, министър на туризма.

По думите му аташета по туризъм ще бъдат изпратени в Турция, Румъния и Англия. В момента страната ни има туристически аташета в Полша и Германия, резултатът от тяхната работа е доста добър, добави Димитров.

" По данни на огромните туроператори 30% повече са записванията от Германия към България. Със сигурност няма да стигнем равнищата от 2019 година, защото спадът е 2,5 близо 3 %, само че това е стъпка в вярната посока ", сподели още Илин Димитров.

Министърът на туризма уточни, че към момента има неизплатени суми по програмата за настаняване на украински бежанци, само че следва крайна проверка, с цел да няма ощетени хотелиери.

Репортер: Петко Петков


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР