Записки между редовете“ представя професор Радостина Александрова в по-различна светлина.

...
Записки между редовете“ представя професор Радостина Александрова в по-различна светлина.
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Човешкият дух оцелява въпреки всичко

„ Записки сред редовете “ показва професор Радостина Александрова в по-различна светлина. По време на пандемията тя събира в книга свои размишления, сънища, писма, мемоари и дребни разкази. 

 “Пандемията очевидно ме предизвика да се върна към персоналната си легенда “ – споделя тя – „ Намираме с в хватката на пандемия, на един вирус, който пристигна, прекатурна живота ни, разбърка картите, само че ние би трябвало да бъдем тези, които да запазят вътрешния си свят, в противоположен случай – просто сме изгубени. Ако се обърнем обратно в историята, в действителност пандемиите са подтикнали много хора да работят много интензивно – в това число и Нютон. В множеството от градовете в Европа има монументи на чумата, доста картини са отдадени на тази тематика. Човешкият дух е този, който съумява да оцелее все пак или поради всичко.

Сценарият на пандемията е в нашите ръце, само че ние навлизаме доста нападателно в природата и тя натисна бутона пауза. Не съм уверена, че разбираме добре този урок. Айзък Азимов споделя „ Като че ли науката натрупа доста по-бързо познание, в сравнение с обществото мъдрост “.

Важните неща са едни и същи за всички хора. Ние би трябвало да продължим да приказваме за просвета, науката би трябвало да се показва налично. Мисля, че в идващите години ще се сблъскаме с още последствия от пандемията, по тази причина би трябвало да разчитаме вярно уроците, които ни се дават.
Чуйте повече от звуковия файл.

Снимки – персонален списък на проф. Радостина Александрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР