Записи на телефонни разговори разкриват как руски войници открито обсъждат

...
Записи на телефонни разговори разкриват как руски войници открито обсъждат
Коментари Харесай

Зеленска: Изнасилванията са част от арсенала на Русия - използва ги открито и постоянно

Записи на телефонни диалози разкриват по какъв начин съветски бойци намерено разискват осъществените от тях изнасилвания с роднините си, уточни първата дама на Украйна Олена Зеленска по време на интернационална конференция в Лондон за попречване на половото принуждение.

" Това е най-жестокият, скотски метод да докажеш надмощието си над някого, " сподели тя, представена от Al Jazeera. " За жертвите на сходен вид принуждение е мъчно да дават показания по време на война, защото никой не се усеща в сигурност. "

Зеленска добави, че би трябвало да се потърси отговорност на съветските бойци за изнасилванията и останалите актове на полов тормоз, до които прибягват по време на нашествието:

" Това е още едно от оръжията в арсенала им по време на тази война. Използват го непрекъснато и намерено, " продължи първата дама на Украйна.

Съобщения за зверствата на съветски бойци над цивилното население в Украйна - дами, мъже и деца, включително на база подслушани диалози сред съветски бойци с роднините им, се появяват непрекъснато от началото на нашествието на 24 февруари.

Междувременно се чака във вторник Съединени американски щати да разгласи " основна " финансова помощ за атакуваната страна, с която да помогне за оправянето с нанесените вреди върху енергийната ѝ инфраструктура, оповестява The Guardian.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен ще разкрие елементи за това решение по време на срещата на външните министри от НАТО в Букурещ през днешния ден.

" Помощта е основна и няма да е последна, " разяснява върховен американски чиновник, който избра да остане неизвестен и отхвърли да даде подробна информация по тематиката. Все отново той означи, че кабинетът на Джо Байдън е сложил бюджет от 1,1 милиарда $ за енергийните разноски в Украйна и Молдова.

Срещата на външните министри на НАТО ще продължи и в сряда. Външният министър на Канада Мелани Джоли увери, че алиансът остава твърдо решен да оказва поддръжка на Киев през сложната зима, без значение от това, че краят на спора с Москва не се вижда.

" Русия въобще не е на масата за договаряния. Целта ни сега е да подсилим позицията на Украйна посредством военна помощ, шерване на разследваща информация и финансова поддръжка, " сподели тя. " Защото правейки това, ние в действителност затвърждаваме и позицията им на масата за договаряния. В последна сметка ще се стигне до дипломатическо решение. Такъв е бил казусът във всеки един спор. Но към момента не сме на този стадий. "

Въпреки информацията, че неспирните, скъпи доставки на оръжия и темпото, с което амунициите се изразходват, стартират да тревожат Запада, Джоли удостовери, че в навечерието на срещата на НАТО към момента се вижда " мощна поддръжка за Украйна ".

Тя подчертава върху това, че Канада към този момент е поела ангажимент да достави Киев с военна помощ на стойност 500 милиона канадски $. В същото време Словакия разгласи през днешния ден, че изпраща 30 бойни машини BMP-1 като част от тристранното си съглашение с Германия - Братислава дава руско съоръжение на Украйна, като Берлин го заменя с съвременна техника.

Фактът, че Русия таргетира цивилна инфраструктура и електроцентрали, е засилил в допълнение желанието за оказване на поддръжка в алианса.

" Трябва да се уверим, че украинците ще могат да преминат през тази сложна зима, " добави канадският външен министър.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР