Запазването на ядреното споразумение с Иран е водещ приоритет за

...
Запазването на ядреното споразумение с Иран е водещ приоритет за
Коментари Харесай

Германия: Ядреното споразумение с Иран не може да бъде предоговаряно

Запазването на нуклеарното съглашение с Иран е водещ приоритет за Германия и то не предстои на предоговаряне, съобщи представител на немското външно министерство.

„ Нашата позиция остава ясна - водещият ни приоритет е запазването на нуклеарното съглашение и цялостното му използване от всички страни “, сподели представителят, представен от " Ройтерс ".

„ Ядреното съглашение беше контрактувано от седем страни и Европейски Съюз и не може да бъде предоговаряно. Повече от ясно е обаче, че ние желаеме да получим гаранция, че нуклеарната стратегия на Иран ще бъде употребена единствено за мирни цели, след приключването на съглашението “, добави той.  

От министерството припомниха, че френският президент Еманюел Макрон е предложил в допълнение съглашение, което да позволи казуса.

„ Трябва да разгледаме това предложение деликатно. Въпросът е при какви условия Иран би разрешил сходен развой. Ние поддържаме стеснен и градивен разговор в границите на тройката от ЕС(Франция, Англия и Германия), а също по този начин и със Съединени американски щати. “, добави представителят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР