Запасите в Държавния резерв при война не влизат веднага в

...
Запасите в Държавния резерв при война не влизат веднага в
Коментари Харесай

Държавният резерв е пълен и готов да реагира при нужда

Запасите в Държавния запас при война не влизат незабавно в деяние. Това изясни пред БиТиВи Асен Асенов, краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ".

Има хранителни ресурси, вода, горива, медикаменти, зърно. Целта е да се преодолее възможни рецесии, по думите му. Тези ресурси се съхраняват в складовете на Резерва. Регулярно организацията следи периодите за предпазване и стоките с изминал период на валидност се обновяват.

Ако Министерски съвет реши, Резервът, е подготвен да даде от запасите на Украйна, без да се нарушава боеспособността на армията ни, стана ясно от думите му. До момента страната ни е предоставила на Украйна в два транша филантропичната помощ за общо над 1,5 млн. лева
 Попълват Държавния запас с 40 млн. лв.
Попълват Държавния запас с 40 млн. лв.

Средства са предопределени за идни разноски

" Вследствие на две решения на Министерски съвет предоставихме към 500 000 литра вода, 120 тона храни, лекарства, палатки, генератори. Предоставихме филантропичната помощ по метод, който да не наруши опцията на страната да реагира съответно при възможна рецесия у нас ", уточни Асенов.

Страната е подготвена да реагира при нужда, увери той. Обновяването на стоките в Резерва става за друг интервал. Законодателството е безусловно съответно, регистрира шефът на Държавния запас. По думите му той е цялостен.
 МО укори Йотова, че подхранва дезинформационната акция против България
МО укори Йотова, че подхранва дезинформационната акция против България

Заради изявление на вицепремиера за военната помощ за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР