Запържването на зеленчуци също има своите тънкости, въпреки че на

...
Запържването на зеленчуци също има своите тънкости, въпреки че на
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме при запържване на зеленчуци

Запържването на зеленчуци също има своите тънкости, макар че на пръв взор наподобява доста просто. Представяме ви най-често допусканите неточности и триковете, които би трябвало да знае всяка стопанка, според от това какво ядене ще подготви със запържените зеленчуци.
Запържване на зеленчуци за чорба
Понякога при приготвянето на запръжка домакините употребяват негодни за консумация зеленчуци. Но това е неточност! Изберете свежи зеленчуци. За класическата запръжка за чорба са ви нужни моркови и лук. Първо настържете морковите. Нарежете лука на ситно. Периодично навлажнявайте лука, до момента в който го режете, с цел да избегнете насълзяването на очите.
Каква лой да използваме?
 5 зеленчука, които са повече нездравословни, в сравнение с потребни 5 зеленчука, които са повече нездравословни, в сравнение с потребни
Според изследване на учени от Харвардския университет, половината от здравословното меню би трябвало да съдържа плодове и зеленчуци. Въпреки...
Този въпрос е извънредно спорен. В последна сметка някои обичат да готвят с гхи, други с олио, а трети с масло. И въпреки всичко, опитни готвачи поучават да се употребява растително олио за приготвянето на запръжка за чорба. Особено, в случай че тя съдържа месо, не е належащо да добавяте в допълнение скотски мазнини.
Как е вярно да се пържи?
Много домакини пържат дружно зеленчуците. Но това е груба неточност. Първо, запържете на слаб огън настърганите моркови. През това време можете да се заемете с рязането на лука. Морковите би трябвало да се пържат на сдържан огън за няколко минути. Добавете лука и гответе до златисто кафяво. Едновременното пържене на морковите и лука не се предлага. Лукът се пържи доста по-бързо и затова морковите могат да останат сурови. Добавете запръжката към супата няколко минути преди да е подготвена.
Съвременните домакини постоянно прибавят и други съставки към запръжката от лук и моркови. Един образцов вид включва - 500 г домати, 2 зелени пиперки, 1 глава лук и олио. Първо е належащо доматите да се нарежат напречно. След това се заливат с вряща вода за минута и се изплакват за 10 секунди под течаща вода, след което е елементарно да се обелят. Необходимо е да се нарежат на кубчета. Нарежете лука на ситно и го запържете в олиото за няколко минути. След това прибавете доматите. Нарежете чушката на линии и я прибавете към сместа. Оставете на котлона за още 5 минути. Добавете приготвената запръжка към чорба или борш.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР