Западните университети удължават сроковете си за прием на наши студенти

...
Западните университети удължават сроковете си за прием на наши студенти
Коментари Харесай

Западните университети удължават сроковете за прием на наши студенти

Западните университети удължават периодите си за банкет на наши студенти поради Коронавирус 19 . Няма отлив на българи за образование в чужбина, резервират се изискванията за банкет и таксите за образование. Това излиза наяве от систематизирана информация на консултантска къща " Интергал " във връзка кандидат-студентската в непознати вузове акция тази година.

Водещи просветителни дестинации оповестиха нови периоди за банкет на студенти, откакто държавните управления им оповестиха ограничения за последователно излизане от Коронавирус рецесията, оповестяват от консултантите на интернационалния план за образование в чужбина „ Световно обучение “. Две от желаните дестинации за образование на българи в чужбина - Германия и Нидерландия да вземем за пример удължават доста периодите за банкет на студенти за образователната 2020-2021 година по отношение на пандемията от Коронавирус 19.

Немската система за банкет Hochschulstart ще започва на 1 юли, вместо на 15 април, когато трябваше да стартира приемът на студенти в страната. Чрез тази платформа се кандидатства за най-популярните стратегии в страната като стопанска система, право, медицина, информатика, математика и архитектура, изяснява Николай Христанов, съветник на плана и управител „ Университети в чужбина “ на „ Интеграл “.

С един месец, от 1 май до 1 юни, се удължава и срокът за банкет в Нидерландия, която през последните години е желана просветителна дестинация от доста български възпитаници.  

Англия , за която се кандидатства близо година по-рано - до 15 януари, удължи срокът за потвърждаване на място в мечтаните първи 2 университета (от общо 5)  с две седмици - от 5 на 20 май 2020 година Британската централизирана система за банкет UCAS разгласи и, че продължава късният банкет на документи на претенденти UCAS екстра, както и финалният избор на университет за банкет до края на август. Поради обезпечения цялостен размер на кредитиране в университетите на Острова през тази образователна година, броя на претендентите тук е повишена, като над 15 са се записали по план „ Световно обучение “ по време на изключителното състояние у нас. Общият брой на кандидатствалите във Англия до 15 януари т.г. е бил 1710 българи, като упованията са да нарасне поради снадки период.    

Продължава кандидатстването и за Испания и Италия. Две от най-засегнатите от Коронавирус 19 страни разполагат с образователни заведения, които се избират от български претенденти. Положителният миг е, че в Испания периодите за кандидатстване са доста по-дълги , спрямо други страни, споделят от " Интеграл ". Въпреки това страната удължава периода за подаване на документи от 8 юли до 24 юли. До тогава претендентите би трябвало да са изпратили дипломата си за акредитация към системата за UNED, като процесът по акредитация от тяхна страна лишава към 2-3 седмици - за превод, легализация от испанското посолство и изпращане на документите.

Без в допълнение удължение на периодите към този момент са Австрия и Италия . За два от най-предпочитаните австрийски университета - Икономическият университет и Виенският университет периодите са надлежно до 19 май и 3 юни , само че за останалите периодите са отворени доникъде на юли.

Поради липса на централизирана система за банкет и автономията на университетите в Италия все още е известно, че два от желаните университети не плануват ново удължение на периодите и те са надлежно 14 май за университет „ Католика “ (Милано) и 12 май за „ Бокони “. С удължени периоди са частните университети като Европейският институт по дизайн и академия NABA, в които има декларирани кандидатури от българи.  

Условията за банкет, таксите за образование и опциите за кредитиране на задгранични студенти (Великобритания и Нидерландия) се резервират.

" По данни на „ Световно обучение “ все още няма отлив на претендентите за образование в чужбина поради Коронавирус 19 и деклариралите желание да аплайват в обособените страни към този момент придвижват онлайн кандидатурите си съгласно новите периоди и благоприятни условия ", изяснява Николай Христанов, съветник на плана и управител „ Университети в чужбина “ на „ Интеграл “.

Успешният банкет на българи в западни университети за новата академична година стана вероятен и след решението на МОН да организира държавните зрелостни изпити на 12-класниците с минимално забавяне - до 4 юни, т.г. Въпреки удължените периоди за банкет, съвсем всички страни резервират периодите за даване на резултатите от дипломите на зрелостниците, които варират от 8 юли до 31 август съгласно съответната страна, оповестяват от „ Световно обучение “. Средногодишно сред 10% и 15% от завършващите български възпитаници се ориентират към университети в чужбина, като броя се обуславя от размера на съответния набор.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР