Западните съюзници на Украйна ще стартират артилерийска коалиция на церемония

...
Западните съюзници на Украйна ще стартират артилерийска коалиция на церемония
Коментари Харесай

В Париж дават старт на артилерийска коалиция за Украйна

Западните съдружници на Украйна ще започват " артилерийска коалиция " на гала в Париж в четвъртък, целяща подсилване на въоръжените сили на Киев против съветската войска.

Водени от Франция и Съединените щати, напъните на 23 страни са част от по този начин наречената контактна група Рамщайн, която събира повече от 50 страни, подкрепящи Украйна.

Френският министър на защитата Себастиан Льокорню ще управлява церемонията в четвъртък.

Артилерийската коалиция " цели да сплоти напъните си, с цел да помогне на Украйна да има артилерийски сили, които да дават отговор на потребностите на нейната контраатака и нейната войска на бъдещето, в кратковременен и дълготраен проект ", сподели френското министерство на защитата.

Украинският шеф на защитата Рустем Умеров трябваше да анулира от дълго време плануваното си наличие в Париж в последния миг " от съображения за сигурност ", заяви френското държавно управление.

„ Голямата премия за Украйна е завършването на нейния преход от руско към западно съоръжение “, сподели Стефан Одран, съветник по интернационалните опасности.

С модерните западни оръдия, употребяващи 155-милиметрови снаряди вместо 122-милиметровите муниции на руската артилерия, доставките се трансфораха в сериозен проблем.

Европейският съюз беше заречен да достави един милион снаряда до пролетта на тази година, само че депутатите от Европейския парламент споделят, че до момента са доставени единствено 300 000.

Министерството на защитата на Франция съобщи в сряда, че производството на артилерийски муниции е утроено след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година до плануваната месечна норма от 3000 тази година.

Това е доста по-малко от броя на изстреляните по стотиците километри фронтова линия, показват специалисти.

Франция също даде обещание 78 нови инсталирани на камиони оръдия " Цезар " за Украйна до началото на 2025 година, като шест ще бъдат доставени " през ​​следващите седмици ", сподели министерството на защитата.

Все още би трябвало да се откри взаимно финансиране за останалата част от оръдията, добави министерството.

Министерството на защитата на Киев сподели през декември, че е " доста значимо за Украйна да ускори огневата си мощност, с помощта на артилерийските системи, предоставени от съдружниците ", изразявайки специфичен интерес към придобиването на още оръдия " Цезар ".

Франция към този момент е продала или дарила 30 от инсталираните на камиони оръдия на Украйна, с още 19 от Дания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР